Inloggen    
 
Actueel
  

Nieuws van Energy Matters

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief

Volgend jaar een duurzame installatie met SDE+ 2016 subsidie? Begin nu met voorbereiden!

Volgend jaar een duurzame installatie met SDE+ 2016 subsidie? Begin nu met voorbereiden!

Denkt u na over zonnepanelen, een houtketel/houtWKK of biogasinstallatie? Begin dan nu met voorbereiden! De SDE+ subsidieregeling ziet er voor 2016 weer goed uit, de subsidiepot van 2015 is inmiddels op.

Belangrijk is om nu de voorbereidingen te starten. Voor alle duurzame technieken behalve zonnepanelen op daken is namelijk een vergunning of melding onder Activiteitenbesluit en een haalbaarheidsstudie nodig, vóórdat subsidie kan worden aangevraagd. Met name voor houtketels lijkt de regeling er weer goed uit te zien. De huidige SDE-2015- en de voorziene SDE-2016-vergoeding, in combinatie met de huidige stabiele biomassa-prijs, geven een goede business case voor een houtketel en houtWKK. Bovendien is voor 2016 is aangekondigd dat het subsidiebudget zal worden verhoogd van 3,5 mld euro naar 8 mld euro! Mocht u willen investeren in hernieuwbare energie overweeg dan de SDE-aanvraag en bijbehorende exploitatieberekening bij Energy Matters neer te leggen, wij hebben dat in de afgelopen jaren met succes voor vele projecten gedaan.

De IRE/IMM-regeling, welke alleen door glastuinders aangevraagd kan worden, zou ook dit jaar opengaan, eerst voor de vakantie, toen erna en nu….waarschijnlijk pas in 2016. Met de regeling Investeringen in Milieuvriendelijke Maatregelen kan een glastuinder 25% subsidie op de investering in bijvoorbeeld een houtketel aanvragen met een maximum van 225.000 Euro. Van de MEI-regeling was al bekend dat deze pas weer in 2016 zou opengaan. Deze 40% investeringssubsidie kan echter alleen door glastuinders worden aangevraagd maar biedt kansen voor de meer innovatieve systemen zoals houtWKK of vergister.

Heeft u vragen over subsidies of heeft u een subsidie beschikking ontvangen en bent u benieuwd hoe verder? Laat het weten. Energy Matters begeleidt subsidieaanvragen voor verschillende zonne-energieprojecten en bio-energieprojecten. Voor advies over haalbaarheid, ontwerp, aanbesteding of exploitatie kunt u tevens contact opnemen met Sander Peeters op 030 69 11 844 of sander.peeters@energymatters.nl.

Factsheet houtstook

Factsheet zonnepanelen